TIG/MIG lassen

nate-johnston-x_TYdWRdMR0-unsplash

TIG/MIG lassen

TIG of MIG is een specifieke lastechniek die je kan toepassen bij het lassen van je werk. Veel bedrijven lassen ook met deze technieken. Bij deze techniek gebruik je een speciale afsmeltende elektrode. Een elektrode is een elektrisch geleide voorwerp. Dit is meestal een metalen staaf die wordt gebruikt om 2 ijzeren platen of palen tegen elkaar aan te lassen. Veel bedrijven hebben dit niet in hun bezit en huren daarom ook een ander bedrijf in. Meestal zijn dit grote fabrieken, boeren of garages. Vooral de fabrieken huren andere bedrijven in die specialistisch zijn met lassen. Meestal gaat het om kapotte machines die zijn afgebroken of waar een scheur in zit. Mocht er een scheur in zitten en het bedrijf kan niet gelijk langs komen moet je altijd vragen wat je het beste kan doen voor er voor te zorgen dat het niet verder scheurt. Mocht het zo zijn dat er een scheur in zit zou het bedrijf de specifieke techniek gebruiken van TIG of MIG. Ook bij zulke problemen is z’n techniek goed geschikt.

Onderwater lassen

Bij het lassen is onderwaterlassen ook een groot onderdeel. Iedereen die last wens om het is een keer te doen. Bij het onderwater lassen moet je alleen wel met veel dingen rekening houden. Ook de apparatuur dat je nodig hebt is ook veel duurder dan het normale lassen. Zo heb je bijvoorbeeld een heel lassers pak nodig dat tegelijkertijd ook een duikpak is. Het is zo gevaarlijk omdat je het in het water doet. Het is slecht voor je gezondheid en dus is het werk ook moeilijk uit te voeren en omdat je het niet tot heel hoge leeftijd kan doen. Meestal stoppen mensen ook met onderwater lassen na ongeveer 10 jaar. Er zijn ook mensen die er al eerder mee stoppen omdat ze merken dat hun gezondheid snel achteruit gaat. Bij het onderwater lassen moet je denken aan boten die moeten gerepareerd worden.

Ook moet je rekening dat je verschillende soorten diploma’s nodig hebt voordat je mag duiken. Je hebt namelijk allemaal diploma’s met duiken. Die diploma’s geven ook aan wat je wel mag en wat niet. Mocht je een onderwaterlasser willen worden moet je rekening houden dat je dus goed moet kunnen duiken en dat je goed tegen de druk kan. Mocht je dat al kunnen en je wilt gaan lassen is het misschien wel een goede combinatie voor jou.

Meer Te Weten Komen

Lascursus

professional

uitbesteden