Verf vergelijken: de verschillen tussen binnen en buitenverf

Heb je een nieuwe klus die thuis op je te wachten staat? Misschien wil je wel je slaapkamer een nieuw, fris kleurtje geven. Of misschien is de huiskamer toe aan een grote opknapbeurt, zodat deze er weer helemaal als nieuw uit komt te zien. Het kan echter ook dat je tuin toe is aan een likje verf. Die oude, afgebladderde verf op de schutting heeft namelijk zijn beste tijd wel gehad. Of ga je voor een radicalere verandering en wil je de bruine stenen van je huis wit verven? Het kan allemaal, maar schilderen vergt wel het een en ander aan voorbereiding. Zo moet je naar www.verfbeter.nl gaan om de beste verf uit te kiezen. Je moet de ondergrond goed voorbereiden, zodat de verf beter blijft zitten. In deze blog zullen we je meer vertellen over de verschillen tussen binnen- en buitenverf.

Verf vergelijken om de juiste soort verf uit te kiezen

Er bestaan dus twee soorten verf. Er is verf die je binnen kan gebruiken en er is verf die je buiten kan gebruiken. Binnen deze groepen zijn nog veel meer soorten verf te vinden, maar voor nu zullen we ons alleen op deze twee focussen. De namen zeggen het eigenlijk al: binnenverf is voor binnen en buitenverf voor buiten. Maar wat zijn eigenlijk de grote verschillen en waarom kan je de ene verf alleen maar binnen of buiten gebruiken. Als je verf vergelijken kom je erachter dat elke verf gemaakt is voor een speciaal doel. De eigenschappen van de verf zijn dus zo in elkaar gezet, dat dit doel goed bereikt kan worden. Buitenverf moet bijvoorbeeld goed bestemd zijn tegen heftige weersomstandigheden.

De ingrediënten die het verschil maken tussen binnen en buitenverf

Om verf vergelijken kijk je onder andere naar de ingrediënten.. De hoeveelheid van deze ingrediënten kan de structuur van de verf compleet veranderen. Ook zal het oplosmiddel voor verschillen tussen verschillende verf zorgen. Er bestaat namelijk verf op basis van water en op basis van olie. Deze verf moet je zelf nog aanleggen met een specifieke vloeistof. Bij waterverf is dat vanzelfsprekend water en bij olieverf wordt terpentine gebruikt. Daarnaast worden er additieven toegevoegd aan een verf. Door verf vergelijken zal je merken dat deze additieven ervoor zorgen hoe gemakkelijk een verf aan te brengen is en hoe gemakkelijk deze schoon te maken is. Deze additieven gaan ook de groei van schimmels tegen. De hars maakt echter het grote verschil tussen binnen en buitenverf. Buitenverf heeft een flexibele hars, terwijl binnen verf uit een harde hars bestaat.

Is buitenverf dan echt niet binnen te gebruiken?

Het is niet zo heel erg als je buitenverf gebruikt om, bijvoorbeeld, een binnenmuur te schilderen. Het is een minder goed idee om binnen verf buiten te gaan gebruiken. Toch is het sterk aan te raden om de verf te gebruiken waarvoor deze bedoeld is. Als je aan een nieuwe klus begint en vastloopt of er achter komt dat je misschien toch niet zo goed bent in schilderen, neem dan een kijkje op www.verfbeter.nl. Op deze site kunnen ze je verder helpen met zowat als je verf-gerelateerde problemen!