Wat kan een loodgieter voor jou doen?

Je weet waarschijnlijk al wel dat loodgieters verantwoordelijk zijn voor het repareren van dingen zoals toiletten en voor het installeren van nieuwe douchekoppen, maar als je zelf geen loodgieter bent of iemand kent die loodgieter is, weet je niet echt wat een loodgieter allemaal moet hebben geleerd en moet kunnen om een vergunning te krijgen om als loodgieter te mogen werken.

Om je een duidelijk beeld te geven van wat de verantwoordelijkheden van een loodgieter nu precies allemaal zijn, hebben we een lijst gemaakt van allerlei werkzaamheden en moet jij proberen te bepalen welke werkzaamheden er deel uitmaken van de taken van een loodgieter en welke niet.

Sommige hiervan zullen duidelijk zijn, terwijl andere best moeilijk te bepalen kunnen zijn.

Bekijk deze lijst en kijk of je kunt uitvinden welke taken niet tot die van een loodgieter behoren:

  • Boilers
  • Heetwaterdispenser
  • Waterfilters
  • Verwijdering van afval
  • Waterconserveringstechnieken
  • Rioleringen
  • Gasleidingen
  • Urinoirs/toiletten
  • Kranen
  • Uitgraving

De meeste mensen, die naar deze lijst kijken, zullen meteen al raden dat gasleidingen en uitgravingen niet onder de taken van loodgieters zullen vallen. Sommigen mensen zullen zich zelfs afvragen of riolen wel een onderdeel van de taak is, die een loodgieter uitvoert. De reden hiervoor is dat de meeste mensen water associëren met loodgieters. Ze denken dat loodgieters alles in een huis of in een gebouw dat met water te maken heeft onder hun hoede nemen en dat daar hun expertise stopt. Maar in werkelijkheid was deze oefening maar een truc, omdat elk van de hierboven punten gerelateerd zijn aan de taken, die door loodgieters kunnen worden uitgevoerd.

Gasleidingen hebben te maken met aardgas, zoals propaan, dat kan worden gebruikt in huizen om te koken, om het water in een boiler mee te verwarmen en om gashaarden te laten werken. Loodgieters zijn feitelijk getraind in het repareren en het installeren van deze systemen en kunnen je dus ook van dienst zijn met alles wat gerelateerd is met propaan in je huis.

Als het gaat om uitgraven, kun je dat ook zien als een onderdeel van loodgieterswerk omdat voor het installeren van nieuwe water- en rioolleidingen, die leiden naar en komen uit een huis of een gebouw ook moeten worden aangelegd door de loodgieter omdat hij weet waar het loodgieterswerk zal moeten komen.

En dan zul je ook begrijpen dat eventuele problemen met riolen ook worden opgelost door loodgieters. Hoewel het niet alleen water betreft, is het wel verbonden met het sanitair omdat het afkomstig is van het (badkamer)toilet dat ook wordt geïnstalleerd door loodgieters.

Nu je weet voor hoeveel taken de loodgieter verantwoordelijk is, zul je waarschijnlijk meer respect krijgen voor wat ze doen en zul je ook begrijpen dat ze over vele vaardigheden beschikken. Dus als je een loodgieter inhuurt, kun je wel stellen dat je een schat aan kennis in huis haalt om bij jouw thuis alles weer probleemloos te laten werken.

https://loodgieter.mobi – 24 uurs loodgieter in leidsche rijn